Vragen over personeel? Bel de Personeelsman: 030 - 636 59 56

  Geen producten in winkelwagen

  Ontslag en uitdiensttreding werknemer

  Hoe ontsla je een werknemer?

  Ontslag is voor veel werkgevers gelukkig geen dagelijkse routine. Maar wat als je te maken hebt met een lastige of een disfunctionerende werknemer? En wat als het even iets minder gaat met je bedrijf? Vrijwel iedere ondernemer met personeel krijgt er vroeg of laat mee te maken. Het is daarom goed om je vooraf te verdiepen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het ontslagrecht. Kortom, hoe ontsla ik een werknemer?

  Zes redenen om een werknemer te ontslaan

  In het ontslagrecht bepaalt de reden van het ontslag de route die je moet nemen. Bij langdurige ziekte en bedrijfseconomische ontslag loopt de route van ontslag via het UWV. Alle overige redenen gaan via de kantonrechter. Het is sinds 2020 mogelijk om de overige ontslagredenen met elkaar te combineren.

  Het betekent wel dat je als werkgever écht aan de bak moet als het aankomt op dossiervorming. Het is nog steeds goed mogelijk om bijvoorbeeld een disfunctionerende medewerker of een werknemer door een reorganisatie te ontslaan. Met een goed dossier dat voldoet aan de toetsingsregels van het nieuwe ontslagrecht is dit zelfs goedkoper als voorheen. Lees de stappenplannen of download de e-book pakketten met extra tips en tools.

  Vier manieren om geen ontslagprocedure te voeren

  Als je een vaste werknemer wilt ontslaan, dan kom je niet zo gemakkelijk van hem af. Je moet een ontslagprocedure opstarten bij het UWV of bij de kantonrechter om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Maar er zijn gelukkig ook andere mogelijkheden. Lees de stappenplannen of download de e-book pakketten.

  Vaststellingsovereenkomst nodig?

  De Personeelsman beschikt over een breed scala aan overeenkomsten die zich in de praktijk hebben bewezen. Met deze kennis helpen wij werkgevers graag verder met het opstellen van een vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd). Wij maken deze op maat voor ieder bedrijf en voor iedere ontslagsituatie. Wij helpen je graag per mail, telefoon of op locatie. Alles is mogelijk.

  Wij helpen bij ontslag

  Een advocaat of jurist is niet noodzakelijk bij een ontslagtraject. De Personeelsman heeft specialisten die helpen het ontslag goed te laten verlopen en betaalbaar te houden. 
  Ontslag en uitdiensttreding werknemer / bijgewerkt 2 januari 2020